Ett Jönköpings län fritt från våld 20-26 nov 2023

Under vecka 47 samlas vi i Jönköpings län kring visionen Ett Jönköpings län fritt från våld. Mellan den 20-26 november genomförs denna aktivitetsvecka för alla som bor och arbetar i Jönköpings län, ett tillfälle att sprida kunskap och engagemang inom våld i nära relationer och mäns våld mot kvinnor.

Veckan syftar till att sprida kunskap kring mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer. Budskapet är att våld går att förebygga. Under veckan inträffar även den internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor, Orange day, som FN instiftat. Detta uppmärksammar vi genom att lysa upp länet i färgen orange. I Sverige uppmärksammas Orange Day under den nationella kampanj- och aktivitetsveckan En vecka fri från våld, som fokuserar på hur myndigheter, kommuner, civilsamhälle och andra aktörer kan verka för att förebygga våld.

 

Informations- och aktivitetsveckan, Ett Jönköpings län fritt från våld, är en vecka som vi arrangerar tillsammans i Jönköpings län. Syftet är att sprida kunskap och engagemang till de som bor och arbetar i Jönköpings län.

Länsstyrelsen är den samordnande parten för gemensamt program, profilmaterial och webbplats för veckan.  Vi ser positivt på en stor mångfald av olika typer av aktiviteter och arrangörer från hela samhället. Vem som helst får arrangera en aktivitet under aktivitetsveckan, med följande villkor:

 • Aktiviteterna under veckan ska bidra till länets gemensamma vision att vara ett Jönköpings län fritt från våld
 • Utgångspunkten är att aktiviteter under veckan ska vara kostnadsfria och tillgängliga för alla.
 • Aktiviteterna kan vara fysiska, digitala eller hybrida.
 • Varje arrangör ansvarar för att sprida information om sin aktivitet i sina kanaler men det finns också möjlighet att vara en del av det gemensamma programmet på denna webbplats. Det är önskvärt att det framgår att aktiviteten är en del av visionen Ett Jönköpings län fritt från våld.

Vill din verksamhet ha med en aktivitet/arrangemang i vårt gemensamma program på webben. Information som vi behöver:

 • Rubrik/namn på aktivitet
 • Tid 
 • Plats
 • Arrangör
 • Föreläsare
 • Målgrupp 

 

Skicka ett meddelande till kontaktvald.jonkoping@lansstyrelsen.se senast tisdag den 14 november 2023.

Även i år kan er verksamhet beställa profilmaterial. Det som finns att beställa är nyckelband och reflexband med budskapet Ett Jönköpings län fritt från våld. Det är ett mycket stort intresse för att beställa profilmaterial så därav behöver vi sätta ett maxantal för varje verksamhet vid beställning.

Utöver profilmaterial kan du beställa informationsbroschyrer för våldsutsatta och våldsutövare. Där finns det information om var man kan vända sig för att få stöd och hjälp i Jönköpings län.

Sista dag för att beställa är fredagen den 3 november 2023.

Till Länsstyrelsens externa webb – beställning av profilmaterial

 • Sprid länken till informationssida JäJ
 • Skapa nyheter och inlägg på till exempel sociala medier, webbplatser, intranät med mera
 • Skriv ut affischer och sätt upp på platser där du vill sprida informationen
 • Lägg in en informationspunkt på personalmöte, arbetsplats träffar med mera

Länkarna till dokument uppdateras inom kort!

Dokument att använda för spridning av veckans budskap och aktiviteter samt tips inför veckan.

Affischer med olika budskap

Infoblad – en vecka fri från våld

Idéer på aktiviteter

Boklista till bibliotek m.m.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.