Ett Jönköpings län fritt från våld

Den övergripande målsättningen i det sjätte jämställdhetsmålet är att mäns våld mot kvinnor ska upphöra. Kvinnor och män, flickor och pojkar ska ha samma rätt och möjlighet till kroppslig integritet.

Målet är att vårt regionala arbete ska nå alla grupper i samhället och utvecklas på flera arenor genom samverkan mellan olika aktörer.

Särskilt angeläget är att länet utvecklar våldsförebyggande insatser. Våld går att förebygga och med långsiktighet och systematik kan vi tillsammans bespara mänskligt lidande och samhälleliga resurser.

Läs mer om vårt regionala arbete nedan.

Regional strategi

Arbetet i Jönköpings län utgår från Regional strategi för att förebygga och bekämpa mäns våld mot kvinnor och våld in nära relationer 2020 – 2026. Varje aktör som står bakom strategin arbetar i sin verksamhet med aktiviteter för att uppfylla

Vägg med fastnålade bilder

Regional samordning

Här får du veta mer om hur arbetet inom våldsområdet i Jönköpings län är organiserat. Regional stödstruktur– vi finns här för er! Sedan hösten 2021 arbetar Länsstyrelsen och Kommunal Utveckling tillsammans för att kunna erbjuda ett samordnat stöd till verksamheter

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.